Ik maak fouten! Gisteren kreeg ik een…  By

Ik maak fouten! Gisteren kreeg ik een…

Ik maak fouten!
Gisteren kreeg ik een berichtje van een oplettende lezer: ‘Zowel onze dochter Emily en wij genieten er iedere avond van, 1 verhaal per keer en we leren er allemaal wat van! Nu viel het me vanavond op dat u in het verhaal “Keizer Montezuma krijgt bezoek” in het boek “In een land hier ver vandaan” (pagina 116) de naam van de god soms met een c en soms met een q schrijft. Quetzalcoatl vs Quetzalqoatl. Is dit toeval, een foutje of kan het op twee manieren worden geschreven? Het is natuurlijk niet héél belangrijk, maar ik vroeg het me toch af.’
Wat ik in zo’n geval doe? De fout doorsturen naar de uitgever zodat hij bij herdruk verbeterd kan worden. En de aanbrenger ontvangt een boek. Soms is er enige discussie. Eerder werd ik gewezen op het feit dat ik in hetzelfde boek een giraffe laat rondlopen in de Ngorongoro krater in Tanzania. Kan dat wel? Nee, zegt een briefschrijver. Toch ben ik er zelf ooit geweest en meen oprecht een giraffe in de krater te hebben gezien. Google images geeft me gelijk. [zie foto] Weet iemand het goede antwoord?