De rechten van het kind in 50 voorleesverhalen  By

De rechten van het kind in 50 voorleesverhalen

In september is het zover, dan verschijnt een nieuwe verhalenbundel met als onderwerp De Rechten van het Kind. Voor dit boek heb ik veel hulp gekregen van Unicef. Ik ben twee jaar lang op reis geweest. Veel kinderen die in dit boek staan, heb ik zelf in de ogen kunnen kijken. Sommige verhalen zijn zeer aangrijpend. Toch hoop ik dat het gelukt is er geen zielig boek van te maken, maar juist een boek met portretten van overlevers. Ondertussen werk ik aan een programma voor op scholen en in bibliotheken. Het wordt geen voorstelling maar een discussieprogramma. Ik wil graag dat kinderen meedenken over hun eigen situatie en over die van kinderen in de rest van de wereld.
Over het meisje op de cover: ze heet Ruby Bridges. In 1960 was zij het eerste zwarte meisje dat op een ‘gewone school’ werd toegelaten. Dat was voor alle andere ouders reden om hun kinderen thuis te houden. Een jaar lang ging Ruby alleen naar school. Onder politiebegeleiding. Ruby Bridges geeft lezingen door heel Amerika over de Rechten van het Kind.