Bregje, een heldin in oorlogstijd  By

Bregje, een heldin in oorlogstijd


Onder vuur is niet alleen een boek, het is ook een fietsroute. Het verhaal speelt zich af in de tijd van de 80-jarige oorlog. Groenlo is in handen van de Spanjaarden. Prins Frederik Hendrik besluit de stad te omsingelen. Op een dag vinden soldaten van de prins een meisje voor de poort. Ze nemen haar mee naar de prins. Ze vertelt hem dat ze haar vader zoekt. Hij is overgelopen naar het leger van de Spanjaarden. ‘Je vader is een verrader,’ zegt de prins. Bregje smeekt hem het leven van haar vader te sparen. Dan doet de prins van Oranje haar een belofte…

Kom op zaterdag 13 mei om half 2 naar de presentatie van het boek en de fietsroute. Lokatie: Herberg Erve Kots in Lievelde.
Vanaf 13 mei kun je bij het VVV in Groenlo of bij recreatiepark Marveld een rugzakje kopen met een fietsrouteboekje, een bal, een poster en een stickervel. Neem fietsen mee (of huur een fiets) en maak een tocht door het verleden. Als je alle opdrachten hebt vervuld, krijg je het zegel van Prins Frederik Hendrik van Oranje.